Motor kısmı alev alarak acil iniş yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki yolcular yaşananları anlattı. Hasan Ali Eryılmaz isimli yolcu, büyük panik yaşandığını, telefonların havada uçuştuğunu söyledi. Eryılmaz, “İnince herkes yaşadığına şükretti.” dedi.

THY Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı havada alev almış ve Atatürk Havalimanı’na acil iniş yapmıştı. Uçağın inişinden hemen sonra yolcular tahliye edildi. Havada büyük panik yaşayan yolcular, yaşadıklarını basın mensupları ile paylaştı.

Hasan Ali Eryılmaz isimli yolcu, uçakta yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “İnmeye başladık. Piste doğru tam iniş yapmak üzereyken bir anda uçak yere çakılır gibi oldu ve bir anda kalktık. Türbülansta gibi bir sağa bir sola gittik. Yaklaşık 10-15 dakika tur attık havada. Anons edildi acil duruma geçilmemiz için. Bize pozisyon alın dendi ve öyle bekledik. Piste iniş yapıldı, muhtemelen sağ motorda sorun vardı. Sonra pistten dışarı çıktık. Herkes yaşadığına şükretti. Alkış falan kıyamet koptu. Oksijen tüpleri falan açıldı, maskeler açıldı. Bayağı uçak sarsıldı. Telefonlar falan havada uçuştu.”

Erkan Parmaksız da “Tekerler yere vurduktan sonra uçağın önü havalandı. Sağ motor yere vurdu. Alev aldığını söylediler. Uçağın içi kokuyordu da. Herkes panik içindeydi. Maskeler falan açıldı ve sonra yarım saat döndük ama o yarım saat, ikinci denemsinde tek motorla daha iyi indi. Yere çok sert vurdu ve vurmasıyla uçağın önü kalktı. Sağ tarafımızdakiler motorun alev aldığını gördü. Bir kadın çığlık atmaya başladı alev aldı diye. Tahliye sırasında şişme şeyler açıldı ve köpükle beraber kaydık.” ifadelerini kullandı.