Türk Hava Yolları uçaklarında tuvaletlere bırakılan bomba notlarını THY'de görevli bir kabin memurunun koyduğu iddia edildi.

Türk Hava Yolları, 2015 yılında asılsız 7 bomba ihbarı yüzünden hem maddi zarara hem de prestij kaybına uğradı. Bomba ihbarları, tuvalete bırakılan ve üzerinde bomba yazan kağıtlar ya da tuvalet kapısına yazılan bomba yazıları ile yapılıyordu. Güvenlik nedeniyle böyle bir durumda uçak kalkmamışsa yolcuları ve kargosu boşaltılarak tekrar sıkı bir bomba araması yapılıyordu. Eğer havalanmış bir uçak ise en yakın havalimanına inerek aynı prosedür uygulanıyordu.

Yaşanan bu olayların bir an önce sonlandırılması için THY Yönetimi, kendi bünyesinde inceleme başlattı. THY müfettişleri yaptıkları idari soruşturmalar sonucunda, yazıları bilirkişiye inceletti. Bilirkişi, tek şüpheli olduğu kanaatine vardı. Uçak tuvaletlerinde bulunan notların aynı karakterde ve aynı kişi tarafından yazılmış olabileceği ihtimali üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

Bomba notları üzerinde kriminal inceleme yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimleri, yazıların aynı karakterde ve aynı kişi tarafından yazıldığını tespit etti. THY’den o tarihlerde uçuşta olan kabin görevlilerinin imza ve el yazısı örneklerini istedi. Ardından da bırakılan ihbar notlarındaki yazılar ile örneği alınan görevlilerin yazıları karşılaştırıldı.

Uzun süren çalışmaların ardından şüpheler, THY’de çalışan erkek kabin görevlisi üzerinde yoğunlaştı. İsmi açıklanmayan kabin memuru, bomba notlarını yazdığı iddiasıyla işine son verildi. THY Yönetimi şüpheli kabin memuru hakkında suç duyurusunda bulunarak konuyu adli makamlara taşıdı.