Türk Hava Yolları (THY), Nepal'in başkenti Katmandu'da iniş yaparken sis sebebiyle pistten çıkan uçağın yerine yolcuları alması için yeni bir uçak gönderiyor.

Alınan bilgiye göre, THY’nin THY726 uçuş numaralı Airbus A330 tipi uçak, 224 yolcu ve 11 mürettebatla Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı sırada yoğun sisten dolayı pistten çıktı. Uçağın burun kısmı ve ön tarafı toprağa çarptı. Uçakta ciddi anlamda yaralanan olmadığı ancak bazı yolculara tahliyenin ardından tıbbi yardımda bulunulduğu belirtildi.

Tribhuvan Uluslararası Havalimanı pistlerinin 2 gündür yoğun yağış sebebiyle kaygan olduğu ve kaza sırasında yoğun sis meydana geldiği kaydedildi. Uçağın maddi hasar aldığı da bildirildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda 1 yolcumuz hafif yaralanmış, hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlatılmıştır. Olayın nasıl meydana geldiği yapılacak teknik incelemeyle belirlenecektir.” dedi.