Türk Hava Yolları (THY), İngilizce bilmeyen yolcuları da dikkate alarak transit yolcular için 6 dilde hizmet verecek.

THY'nin isteği üzerine yer hizmetleri sağlayan Turkish Ground Services (TGS) firması, Atatürk Havalimanı'nda İngilizce başta olmak üzere toplam 6 dilde hizmet verebilecek personel istihdam etti. Bundan böyle THY, yolcularına TGS personeli ile İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Romence ve Rusca dillerinde hizmet verecek.

Atatürk Havalimanı olarak Ağustos ve Eylül aylarında en yoğun döneme girdiklerini belirten THY İstanbul İstasyon Başmüdürü Çelik Sipahi, "Bu dönem içerisinde yolcu sayılarımız bir önceki yıla göre yüzde 10 artmış olacak. Burada çeşitli kıtalardan gelen yolcularımız var. Afrika kıtası olsun Rus Cumhuriyetleri olsun özellikle de Ortodoğu bölgeleri. Buradaki yolcularımızın Atatürk Havalimanı'na geldiği zaman yaşadıkları in büyük sıkıntı, kendi alfabelerinin dışında Latin alfabesine aşikar olmamaları sebebiyle yollarını bulmada, sorunlarını gidermede bir takım desteklere ihtiyaçları olabilmekte. Biz buradaki boşluğu özellikle özel hizmet kontuarlarımızda ve transfer tesislerimizde buradaki genç ve yeni yabancı dil bilen arkadaşlarımızla buradaki eksikliği gidermeyi amaçlıyoruz. Burada 6 dilde İngilizce başta olmak üzere Fransızca, Almanca, Rusça, Romence ve Arapça dillerinde TGS firmamız tarafından istihdam sağlandı. İlerleyen zaman içerisinde bu dilleri ihtiyaca binaen daha da ilerletmeyi, çeşitlendirmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

THY'nin yer hizmetlerini sağlayan Turkish Ground Services (TGS) firmasının İstanbul İstasyon Başmüdürü Tuğrul Öztaş, ilk etapta 27 kişilik personel ile bu hizmete başladıklarını ve her grupta 15 kişi olacak şekilde dağıtım yaptıklarını söyledi. Hedeflerinin ilk başta 88 kişilik personelden oluşan bir hizmet grubu oluşturmak olduğunu belirten Öztaş, "Yeni ama son derece iyi eğitimli arkadaşlarımız. Özel yolcu ilişkileri ile iilgili de eğitimler aldılar. Her biri kendi dilinde uzman olan arkadaşlar. Arkadaşlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da sahadalar." dedi.

Toplamda THY öngörülerine göre 88 kişi olacağını belirten Öztaş, "Sonrasında devam edebilir. Artık, hizmete ve ihtiyaca göre değişecektir." ifadelerini kullandı. Açıklamaların yapıldığı sırada sorunları nedeniyle sinirlenen yolculara Afrika dili bilen TGS personeli tarafından yardım edildi.