Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, 6 Nisan 2014’te THY'de yönetim kurulu üyesi olarak başlayan İlker Aycı getirildi.

THY genel kurulu toplantısı devam ederken Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sosyal medya üzerinden istifa ettiği açıklamıştı. Genel kurul sırasında yönetim kurulu yeniden oluşturuldu. THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geçen yıl yönetim kurulu üyesi olan İlker Aycı getirildi. THY’de 6 Nisan 2014’te boşalan yönetim kurulu üyesinin yerine İlker Aycı getirilmişti. Geçen yıl, bugün yapılan genel kurulda üyeliğe getirilen Aycı, bugün yapılan genel kurul toplantısında da başkanlığa getirildi.

İLKER AYCI KİMDİR?

1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun oldu. İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atandı. Aycı 6 Nisan 2014’te THY yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştı.