Samsun’da kardeşini tüfekle kazara vurarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan şahsın yargılanmasına başlandı.

Olay, Canik ilçesinin Gölalan Mahallesi’nde 2015 yılı Şubat ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yanına misafirliğe gelen ağabeyi Veysel Ç. (63) ile geceleyin köpek sesi duymaları üzerine ellerinde tüfeklerle sesin geldiği yere giderken ayağı takılıp tökezleyerek elindeki tüfeğin kazara ateş alması sonucu ağabeyini sırtından vurarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla Yakup Ç. (51) hakkında dava açıldı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında "taksirle ölüme sebep olmak" suçundan hakim karşısına çıkan ve tutuksuz yargılanan Yakup Ç., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ağabeyinin olaydan 20 gün önce yanına geldiğini ve kendisinde kaldığını belirten Yakup Ç., "Gece saat 23.00-23.30 gibi köpek sesleri geldi. Ağabeyim tüfeği alıp evden çıktı. Yaklaşık 15 dakika sonra tüfek sesi duydum. Ağabeyim attı zannettim. Köpek sesleri susunca evden dışarı çıktım. Ağabeyimi yerde yüz üstü yatarken buldum. Tüfek altındaydı. Korktum ve telefonla yardım istedim" dedi.

Ölen şahsın eşi Ayşe Ç. ve oğlu Fatih Ç. de olayı Yakup Ç.’nin gerçekleştirmediğini, bu olayın örtbas edilmeye çalışıldığını ve olayı başkalarının yaptığını ileri sürerek sanıktan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.