Mümessil Dayanışma Derneği (MÜDAD) '14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü' dolayısı ile Kars Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Burada mümessliller adına konuşan MÜDAD Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Yalçın, bundan bir kaç yıl öncesine kadar camia içinde birlik olmayı hayal dahi edemediklerine değindi.

MÜDAD Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Yalçın, gelinen noktada birlik içerisinde 'Tıbbi Mümemessiler Gününde' kamuoyunun karşısında olmaktan mutlu olduklarını söyledi. 20 bin tıbbi mümessil adına derneklerince tüm yurtta basın açıklamaları yapıldığını hatırlatan Yalçın, "Bu açıklamlar ile amacımız mesleğimizin toplumumuzca bilinmeyen fonksiyonlarını kamuoyu aracılığı ile tanıtabilmek ve yaşadığımız sıkıntılar hakkında işverenlerimize ve yöneticilerimize çağrıda bulunabilmektir." dedi.

MÜMESSİLER SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞTAY İSTİYOR

Mesleklerinde bir çok sorun bulunduğuna değinen Yalçın, daha önce herhangi bir meslek örgütüne sahip olamadıkları için sorunlarını yeterince dile getiremediklerini, artık dernekleri vasıtası ile sorunlarını aktarma fırsatı bulacaklarını aktardı. Dile getirecekleri konuların endüstrinin en tepe noktasındaki yöneticiler tarafından detaylıca değerlendirilmesi ve bir çalışma yürütülmesi olduğunu vurgulayan Yalçın, "Mümessil Dyanışma Derneği olarak ayrıca, bu sorunların çözümü için bir çalıştay düzenlenmesini teklif ediyoruz. Bu çalıştay oluşturulur ise her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Mesleklerinin sorunlarını 4 maddeyle dile getiren Yalçın, "Bunlar, mesleğimize yönelik bir mesai saati kavramının olmaması! Az eleman, çok iş yaklaşımı bizleri çok yıpratmaktadır. Konaklamalaır seyahatlerimiz (Toplantılar hariç) haftada 1 geceyi aşmamalıdır." şeklinde sıraladı.
MÜDAD Bölge Temsilcisi Atakan Ukşel ve mümessilerin katıldığı basın açıklaması ve tören sonrası bir otelde gündem değerlendirmesi yapıldı.