Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde okurken örgüt tarafından dağa götürüldüğü iddia edilen Ferhamuz Ulağ'ın ailesinin başlatmış olduğu açlık grevine Aile Hekimi Dr. Haydar Durgun ve CHP Tunceli İl Başkanlığı destek verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ'ın örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü ileri süren ailesinin başlattığı süresiz açlık grevi 7’inci gününe girdi. Antalya'da yaşayan Ulağ Ailesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ'ın örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü ileri süren Ulağ ailesi Tunceli merkez Seyit Rıza Meydanı'nda açlık grevine başladı. Meydanda kurdukları barakada açlık grevlerini sürdüren anne Fidan Ulağ ile 5 çocuğu su, tuz ve şeker dışında hiçbir şey tüketmiyor. Diyaliz hastası anne Fidan Ulağ, açlık grevini hasta olmasına rağmen bir haftadır sürdürüyor.

Açlık grevini sürdüren aileye destek olmak amacıyla Ulağ ailesiyle birlikte Seyit Rıza Meydanında bulunan çadırda açlık grevine destek veren Aile Hekimi Dr. Haydar Durgun, ailenin eylemine duyarsız kalınması nedeniyle açlık grevine başlama kararı aldığını söyledi. Dr. Durgun, “Bir annenin, çığlığı çağrısı üzerine destek vermek istedim. Annenin, söylediği çocuğu, geleceği ve barış. Bunlar önemli kelimeler. Bunları bir araya getiren annenin bütün ailesiyle böyle bir grevde bulunmasına bence destek sunulmalı. Bu anlamda yanlarında olmanın doğru olacağı kanaatindeyim. Bu nedenle buradayım. Onlarla beraber açlık grevine devam edeceğim.” dedi.
Ulağ, ailesinin açlık grevi nedeniyle sağlık sorunu yaşadığını ifade eden Dr. Durgun, “Anne diyaliz hastası normalde riskli bir durum arz ediyor, açlık grevine girmemesi gerekiyor. Türk Tabipler Birliği’nin de devreye girmesi gerekir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Aile Hekimi Dr. Haydar Durgun’nun açlık grevlerine destek vermesinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Anne Fidan Ulağ, “Yetkililere çağrıda bulunuyorum. Vicdan, merhamet duygusu olanlar artık bir çözüm bulsunlar. Çocuklarım ve ben mahvolduk. Onlara baktıkça sanki kalbim yerinden sökülüyor. Çocuklarımı bırakıp gitmek istemiyorum. Zar zor duruyorum. Bitkin düştüm artık. Çocuklarım çok kötü durumdalar.” dedi.

“CHP’DEN AİLEYE KARANFİLLİ DESTEK”

CHP Tunceli il teşkilatı da bir haftadır Ulağ, ailesinin başlattığı açlık grevine destek olmak için açlık grevi çadırını ziyaret etti. CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve partililer Ulağ, ailesinin kurduğu çadıra giderek Fidan Ulağ’a karanfil verdi. Ulağ ailesinin yaşadıkları acının bir an evvel son bulmasını isteyen CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, herkesin konuya duyarlı davranmasını ve yetkili kişilerin soruna çözüm bulmasını istediğini ifade etti.