Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan, ticari araç sürücülerini, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Birlik Başkanı Kazım Barışık, şehirlerarası ve şehir merkezinde hizmet veren otobüs, minibüs, servis araçları ve ticari taksi gibi toplu taşıma araçlarında sivil trafik polislerinin, müşteri gibi araca bindirerek “gizli denetim” için görevlendirdiğini söyledi. Başkan Barışık, trafik kazalarının önlenmesi, yolculara karşı tutum ve davranışlar ile taksilerde alındığı iddia edilen yüksek ücretlerin tespit edilerek, kurallara uymayan sürücülerin cezalandırılması amacıyla yapılan denetimleri desteklediklerini duyurdu.

Farklı güzergâhlarda toplu taşıma araçlarına müşteri gibi binen sivil ekiplerin, yol boyu mercek altına aldıkları sürücülerin hareketlerini yakından izleyerek yaptıkları kural ihlalleri, tutum ve davranışlarını gizli kamerayla da kaydettiklerini belirten Barışık, görülen ihlallerle ilgili olarak gerekli cezai işlemin yol güzergâhında bulunan görevli trafik ekiplerine ihbar edilmek suretiyle uygulandığını hatırlattı. İl Emniyet Müdürlüğü’nce haftanın her günü çalışma saatleri süresince ilin büyüklüğü, trafikte kullanılan toplu taşıma araçlarının çokluğu ve güzergâh durumu gibi hususlar dikkate alınarak denetim amaçlı olarak, yeteri kadar personel görevlendirildiğine de işaret eden Barışık şöyle dedi: “Bu uygulama ile halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü tedbiri alan polislerimize teşekkür ediyorum. Ticari araç sürücüsü esnaflarımızı da yol boyunca trafik kurallarına harfiyen uyarak, hem kendilerinin, hem de araçlarında bulunan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamaları konusuna hassasiyet göstermelerini istiyorum.”