Bursa Timsah Arena'daki vincin devrilmesi sonucu meydana gelen ölümlü kazada mahkeme, meteorolojiden rüzgarın hızına yönelik rapor istedi.

1 Şubat 2015 Pazar günü merkez Osmangazi ilçesi Acemler mevkisinde yapımı devam eden Timsah Arena'nın vinci, şiddetli lodos sebebiyle yıkılmıştı. Saat 06.00 sıralarında devrilen vinç, İzmir yönündeki ana yolda seyir halinde olan 16 T 5541 plakalı ticari taksinin üzerine düşmüştü. Kazada vincin üzerine devrildiği ticari takside bulunan sürücü 28 yaşındaki Fatih Demirkıran hayatını kaybetmiş, yolcu Kübra A. ise ağır yaralanmıştı.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kaza sonrasında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde firma yetkilisi Hamza A. ile vinç operatörü Bülent Ç. (43) hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin ise yaralanmasına sebep olmak' suçundan açılan davanın görülmesine başlandı. Hakkında 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan Hamza A. duruşmaya geldi, Bülent Ç. ise katılmadı.

ŞOFÖR ALKOLLÜYDÜ

Hakim karşısına çıkan 28 yaşındaki Hamza A., taksi şoförünün alkollü olduğunu belirtti. Taksi şoförünün emniyet kemerini takmadığını belirten Hazma A., "Lodosun bu kadar etkili olabileceğini düşünemedik. Suçsuzum beraatımı istiyorum." dedi.

Talimatla ifadesi alınan Bülent Ç. ise Timsah Arena'daki vinçle ilgili çalışmanın 10 gün önce bittiğini vurguladı, suçsuz olduğunu belirtti.

Talimatla ifadesi alınan yaralı Kübra A., ölen taksicinin erkek arkadaşı olduğunu, İnegöl'de çalıştığı gece kulübünden çıktıktan sonra Bursa'ya geldiklerini söyledi. Bursa'da da bir mekanda alkol aldığını anlatan Kübra A., taksi sürücüsünün bir bira içtiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, olay günü Bursa'da lodosun saatte kaç kilometre hızla estiğinin meteroloji müdürlüğünden öğrenilmesi için duruşmayı erteledi.