Şişli’de bir kişi, 3 ay içinde işten eve döndüğü sırada aynı yerde iki kez tinercilerin saldırısına uğradı. İlk saldırıda bağırsakları parçalanan adamın, ikinci saldırıda maket bıçağıyla yüzü tanınmaz hale geldi. İki kez ölümden dönen adam, 30 yıldır oturduğu evinden taşınacağını söyledi.

İki olay da Halil Rıfat Paşa Mahallesi’nde bulunan Taşkızak Parkı’nda meydana geldi. İlk olayın gerçekleştiği Ramazan ayında gıda sektöründe çalışan ve işten eve dönen İlker Sepet (35), metrobüs merdivenlerinden inip evine doğru giderken parkın içinden geçtiği sırada 1 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bağırsakları parçalanan Sepet, yaklaşık 2 hafta hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. İkinci olay ise geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde yine işten evine dönerken parkın içinden geçtiği sırada Sepet, iki tinercinin saldırısına uğradı. İlker Sepet’in önünü kesen tinerciler, ellerindeki maket bıçağıyla Sepet’in yüzünü tanınmaz hale getirdi. Sepet, can havliyle parka yaklaşık 50 metre mesafede bulunan evine koştu. Tinerciler ise kaçarak uzaklaştı. Ailesinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri İlker Sepet’i Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri, şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

3 gün hastanede tedavi gören Sepet, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Parkın akşam aydınlatmasının olmadığını ve parkta tinerci ve alkoliklerin cirit attığını söyleyen Sepet, “İlk olay Ramazan ayının son günleriydi işten geliyordum burada saldırıya uğradım bağırsaklarım parçalandı. Sonra bir ay hastanede yattım iyileştim çıktım. İkinci saldırı da Cuma günü birkaç gün önce iki kişi tarafından oldu. Maket bıçağıyla yüzümü parçaladılar. 35 yaşındayım çocukluğum hep burada geçmiştir. Burası akşamları alkoliklerle, tinercilerle doluyor. Can güvenliğimiz yok. Gördüğünüz gibi aileler çocuklarını gündüzleri burada parka getiriyor ama akşamları çok tehlikeli. Bu parkın aydınlatması akşamları çok yetersiz. Hiç değilse bir kamera sistemi koyularak güvenliğin arttırılmasını talep ediyoruz. Ben iki kere ölümden döndüm failleri de daha bulunmadı. İki olayda da işten geliyordum. Evim hemen şurada zaten. Ana yoldaki otobüs durağından indim üst geçitin merdivenlerine geldiğim zaman ikinci duraktan bir şahıs bana küfrederek arkamdan geldi. Bende korkuyla parkın içine doğru girdim. Parkın içinde birisi daha önümü kesti. İkisi sıkıştırarak maket bıçağıyla yüzümü parçaladılar. Ben can havliyle yola çıktım onlar da kaçtılar. Ben eve doğru gittim arkadaşlarıma aileme haber vermek için. Daha o ana kadar yüzümde birşey olduğunun farkında değildim. Kanları görünce farkettim. Artık bunların faillerinin bulunmasını istiyorum. Üçüncüye belki yaşayamayabilirim.” dedi.

BU OLAYDAN SONRA 30 YILDIR OTURDUĞUM MAHALLEDEN TAŞINACAĞIM

İki olayda da ölümden döndüğünü aktaran İlker Sepet, “İki kez bu olay başıma geldi ikincisi bayağı bir ölümcüldü zor kurtuldum. Artık ailece burada durmam imkansız. Yani çocukluğumdan beri ben buradayım. Dayılarım, teyzelerim burada oturuyor. Ama ben artık burada durmak istemiyorum. Başka bir semte taşınmak istiyorum. En kısa sürede buradan taşınacağım.” diye konuştu.