Bu yıl İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi evsahipliğinde yapılacak 14 Mart Tıp Bayramı programı hakkında basın toplantısı düzenlendi. 2012 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi evsahipliğinde başlayan, 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2014 yılında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi evsahipliğinde yapılan ve bir gelenek halini alan Tıp Bayramı etkinlikleri, bu yıl İzmir Üniversitesi evsahipliğinde olacak.

Basın toplantısına İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tüten Yüksekoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü 14 Mart Tıp Bayramı etkinlik sorumlusu Dr. Serdar Öcek katıldı.

Tıp eğitimine yeni başlayan hekim adaylarına hekimlik ruhunu hissettirmekte Tıp Bayramı etkinliklerinin önemli yeri olduğunu belirten Dekan Hazan, programın amacını şu sözlerle dile getirdi: “Bu haftaya, bayram havasında sorunların tartışıldığı ve birtakım çözümler bulunması gerektiği bir hafta olarak bakıyoruz. Hekimliğin verdiği onuru ve gururu da hissetmemiz çok önemli. Bu haftada sorunlar dile getirilecek, birtakım çözümler aranacak. Böylece sağlık alanındaki sorunların topluma daha iyi iletileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte meslekte 40. yılını dolduran arkadaşlarımıza da birer onur plaketi takdim edeceğiz.” dedi. Mersin’de uğradığı hunharca saldırı sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili üzüntülerini de ifade eden Hazan, katılımcılar adına şiddetin her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Bu yıl program, tıp öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin katılımıyla 8 Mart’ta İzmir Körfezi turuyla başlayacak. Bunun dışında turnuvalar, spor müsabakaları, konserler ve sergiler yer alacak. 14 Mart Cumartesi günü ise Atatürk anıtına çelenk koyulacak, akşamında da Tıp Bayramı balosu yapılacak.