Şanlıurfa merkezli 9 ilde hayali işlem yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla tıp merkezlerine operasyon düzenlendi. Devleti 18 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürülen sağlıkçılara yönelik operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda bazı tıp merkezlerinin muayeneye gelen kişilerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek devleti zarara uğrattığı saptandı. Müfettiş raporlarının ardından SGK'nın şikayeti üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Şanlıurfa merkezli operasyon başlattı. Operasyonda aralarında doktor, hemşire ve denetmenlerin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

SGK müfettişleri ve polisler incelemesinde; tıp merkezlerinin yapılmayan tedavi ve tahlilleri faturalandırdığı, faturaların kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini belirlediği bildirildi. Özel Hareket polisinin desteği ile Siverek’te gözaltına alınan şüpheliler, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin, ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.