DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Suruç'ta patlatılan canlı bombadan iktidarı sorumlu tuttu. Beko, "Eğer siz Reyhanlı katillerini yakalayıp, yargılamış olsaydınız, vagonlarla silahı IŞİD'e göndermemiş olsaydınız, TIR'larla gönderilen silahları yakalayan savcıları cezaevine atmamış olsaydınız, bugün bu çocuklar bizim aramızda olacaktı." dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Suruç'a gelerek, patlamanın yaşandığı alanda açıklamalarda bulundu. Konfederasyon olarak uyarılarda bulunduklarını belirten Beko, "Reyhanlı'da 56 vatandaşımızın IŞİD çeteleri tarafından nasıl katledildiğini ve hükümet tarafından nasıl kollandıklarını orada gördük. Niğde'deki o faşist katillerin siyasi iktidar tarafından nasıl kollandığını gördük. TIR'ların içerisinde insani yardım adı altında ilaç kutularında son sistem silahlarını IŞİD'e gönderen katil bir siyasal iktidar var. Bu katiller ülkede barışa, dostluğa kurşun sıkan katillerdir. Barışa katkı sunanların sayısı 7 Haziran seçimlerinde görülmüştür." diye konuştu.

AK Parti hükümetinin barışa ve kardeşliğe burada kurşun sıktığını ifade eden Beko, "Eğer siz Reyhanlı katillerini yakalayıp, yargılamış olsaydınız, vagonlarla silahı IŞİD'e göndermemiş olsaydınız, TIR'larla gönderilen silahları yakalayan savcıları cezaevine atmamış olsaydınız, bugün bu çocuklar bizim aramızda olacaktı. Bu çocuklar bu oyuncakları ile Kobani'ye geçeceklerdi. Bu çocukların yapamadığı işi yapma görevi bizim." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Beko, "Hey Erdoğan, hey faşist Erdoğan, burada bu katliamlar yaşanırken, IŞİD'e bir kınama açıklaması yapmadın. Suudi Arabistan'da bir şeyh ölür, yas ilan edersin, Türkiye'de IŞİD'in katlettiği 32 gencimiz adına bir gün bile yas ilan etmezsin. Ama bir gün bunun hesabı sorulur." şeklinde konuştu.