Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, araçlardan biri Seyhan Komutanlığı'na çekilince 40 kişilik Polis Özel Harekat Birliği karakolun etrafını sardı. 'Verin, yoksa alırız' uyarısı jandarmaya geri adım attırdı.

Adana ve Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'lara yapılan operasyonla ilgili soruşturmaya ilişkin çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak'ın haberine göre, Adana TMK. 10. madde ile görevli savcılığın başlattığı 'casusluk' soruşturmasının yanında mülkiye müfettişleri de inceleme yapıyor.

BÜTÜN İZİNLER İPTAL

İddiaya göre, TIR'lar 'İçinde silah var' denilerek operasyondan bir gün önce ihbar edildi. Dönemin TMK 10. madde ile görevli savcısının talimatıyla yapılan baskınlar için o gün Jandarma'daki bütün izinler iptal edilirken, güzergahları önceden bildirilen TIR'ların Adana'ya girişi beklendi. 19 Ocak günü MİT'e ait 3 TIR Sirkeli mevkiine gelince operasyon için düğmeye basıldı. Savcının Jandarma'ya talimat verirken, 'Eskortlarda silahlı adamlar var, güvenlik önleminizi ona göre alın' dediği de iddialar arasında.

MİT'ÇİLERE KELEPÇE

250 kişilik Jandarma ekibi TIR'ları durdurarak araçlara eşlik eden MİT personelini etkisiz hale getirdi. Kelepçelenen MİT personeli yere yatırıldı. Başbakanlık ve Adana Valisi'nin müdahalesi sonucu serbest kalan MİT mensupları, darp raporu alarak ilgililer hakkında şikayetçi oldu. El konulan 3 TIR'dan 2'si polise teslim edildi. Ancak kalan 1 TIR, Jandarma tarafından Seyhan Karakolu'na çekildi.

DEVREYE ÖZEL HAREKAT GİRDİ

İddiya göre devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin deşifre olabilir gerekçesiyle, Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nden 40 Özel Harekatçı polis, Seyhan Jandarma Komutanlığı'na baskın yaparak TIR'ı kuşattı. Bu esnada Emniyet yetkilileri, Jandarma komutanlarına rest çekerek TIR'ı derhal vermeleri, aksi takdirde çatışmaya girmek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Özel Harekat ekibinin resti üzerine Jandarma, kaçırdığı TIR'ı polise teslim etmek zorunda kaldı.