Seringeç'in, Akifiye Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen yakınları ve komşuları, Tufan ve Sevda Seringeç çiftine başsağlığı diledi. Kızlarının ölümü nedeniyle üzüntü yaşayan Seringeç çifti, zaman zaman gözyaşı döktü.

Amca Nurdoğan Seringeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin, küçük yaşta başlayan doğa sevgisinin daha sonra dağcılığa dönüştüğünü söyledi.

Yeğeninin 11 yıldır profesyonel dağcılık yaptığını ifade eden Seringeç, "Burası, Toros Dağları'nın uzantısı olduğu için çocukluğundan beri doğa sporları yapardı. Çin'e giderek Muztagh-Ata Dağı'nın zirvesine çıkan ilk Türk kadın dağcı unvanını aldı. İran'a gitti. Zaten yarı yıl tatili nedeniyle 10 gün önce buradaydı. Tekrar tırmanışları olduğu için gitti. Olay nasıl oldu anlayamadık" dedi.

Yaklaşık 2 yıldır dağcılık eğitmenliği yapan Seringeç'in bir süre önce menüsküs ameliyatı olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden Seringeç'in, yarın Akifiye Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyesi Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Dürdane Seringeç, dün arkadaşlarıyla Bozdağ'a tırmandığı sırada ayağının kayması sonucu yaklaşık 500 metre yüksekten düşerek hayatını kaybetmişti.