Hafta içi yaptıkları provaların ardından hafta sonlarını etkinlik yaparak değerlendiren 18 gönüllü, Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastalıkları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde çeşitli oyunlar sahneliyor.

Tiyatro topluluğunun kurucusu ve kişisel gelişim uzmanı Büşra Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllülerle organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli oyunlar sahnelediklerini söyledi.

Gönüllülerin hastane, eczane, güvenlik görevlisi gibi çeşitli meslek gruplarında çalışanlardan oluştuğuna işaret eden Demir, şöyle devam etti:

"Biz farkındalığı tiyatroyla yapmak istiyoruz. Çıktığımız turnelerdeki tiyatro gelirlerini de diyaliz hastalarına bağışlıyoruz. Mesela, 'Dullar Vadisi' diye bir oyunumuz var. Türkiye'de en çok izlenen evlendirme programlarını yöre ağzıyla komediye dökmek istedik. Bu oyunla hem güldürüyoruz hem de düşündürüyoruz. Ayrıca, Türk aile yapısını bozan bölümlere de dikkat çekiyoruz."

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastalıkları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Harun Reyhan da gönüllülerin organ bağışı gibi bir konuyu tiyatroyla anlatmasının önemine işaret etti.

Diyaliz ve organ bağışı konusunda tiyatro topluluğuna fikri anlamda destek verdiklerini dile getiren Reyhan, "Özellikle organ nakline insanları duyarlı hale getirerek bağış almak istiyoruz" dedi.

Gönüllülerden Emine Zorlu ise kişisel gelişim ve dram dersleri alarak kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini dile getirdi.

Arkadaşlarıyla sosyal içerikli projelere gönüllü destek verdiklerini vurgulayan Zorlu, "İnsanlara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Toplumda yarası olan insanlara bir nebze olsun merhem olabilmeye çalışıyoruz" diye konuştu.