Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası’ndaki değişiklikleri meşaleli yürüyüşle protesto etti.

TMMOB üyesi bir grup, akşam saatlerinde Yüksel Caddesi üzerinde TMMOB Yasası’ndaki değişiklikleri de içeren torba yasaları protesto etmek için bir araya geldi. Sakarya Caddesi’ne kadar gelen grup, üzerinde, “Ülkemizin kentsel ve doğal değerlerinin talanına, meslek örgütlerimizin etkisizleştirilmesine izin vermeyeceğiz” yazılı afiş, ellerinde meşaleler ve sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Daha sonra grup adına okunan basın açıklamasında, ”Ormanlarımızın, kıyılaramızın koruma altındaki milli parklarımızın, kamuya ait yeşil alanların, parkların, tarihi değerlerimizin hatta mezarlıkların bile talan edilerek, özel işletmelere açılmasına izin vermeyelim. Yargı kararlarını yok saymaya, Atatürk Orman Çiftliği’ni tarihi yarım ada gibi kamu arazileri ve yeşil alanlar üzerindeki kaçak yapıların affedilmesine karşı çıkalım. Yerel yönetimlerin yetkilerini siyasi iktidara aktaran ve yurttaşların oylarını çöpe atan keyfiyeti kabul etmeyelim. Daha fazla kâr uğruna insan yaşamını hiçe sayarak iş cinayetlerine yol açan politikalara karşı işçi sağlığını güvenilğini ve insanca yaşamayı hep beraber sağlayalım. Mühendislik mimarlık planlama hizmetlerini kamusal nitelikli bir hizmet olarak topluma ulaşmasını engellemeye çalışan girişimlere karşı birlikte mücadele edelim. Birlikte mücadele edelim, izin vermeyelim.” ifadelerine yer verildi.

Eylemci grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağılırken, polis de bölgede eylem sırasında hazır bekledi.