Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne 6 yeni araç hediye etti. Tofaş yerleşkesinde düzenlenen araç teslim ve protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Tofaş üst yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu katıldı.

Törende konuşan Cengiz Eroldu, Tofaş’ın Bursa’nın önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Bugün artık Bursa Tofaş’sız, Tofaş Bursa’sız düşünülemeyecek durumda. Bizim Bursa’ya yaptığımız ekonomik katkı dışında, Bursa’nın sosyal ve kamu hayatına da destek olmak önceliklerimiz arasında.” dedi.

Bursa’nın bir huzur kenti olduğunu belirten Tofaş üst yöneticisi Eroldu, “Biz de bu çalışmalara katkıda bulunmak için buradayız. Emniyet Müdürlüğümüz ve Bursa Valiliğimize 6 adet en yeni model FIAT aracımızı teslim ediyoruz. Bir miktar bizim de katkımız olursa yapılan bu değerli çalışmalar bizim için en büyük mutluluk o olacaktır.” şeklinde konuştu.

"POLİSİN ARAÇ GERECİ, EN AZ SUÇLUNUNKİ KADAR YENİ VE MODERN OLMALI"

Tofaş’a katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu ise vatandaşın kendilerinden birinci beklentisinin, Bursa’da kamu düzeninin sağlanması ve kentin huzurlu bir kent haline dönüştürülmesi olduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, şunları söyledi: “Biz de bütün kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile kentteki bütün dinamiklerle bunu sağlamak için mücadele veriyoruz. Bu, sadece bizim gayretlerimizle yeterli olmuyor. Bunun için hem sivil toplumun hem de kentteki önemli sanayi kuruluşlarının yardımına ihtiyaç oluyor. Bugün Bursa ve Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Tofaş, kentin bu gayretine ve vatandaşın kendisini huzurlu hissetme talebine bir cevabı aslında. 6 araçlık bir katkı sundular, birisini valiliğimiz emrinde, 5 tanesini de il emniyet müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanacağız.”

Tofaş’la bu zamana kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını anlatan Vali Münir Karaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İnşallah bu son olmaz. Ben çok teşekkür ediyorum Tofaş’a. Şu bir gerçek ki suçluyu takip ederken, eğer sizin araç gereciniz suçlunun araç gerecinden daha kötüyse, suçlu karşısında aciz duruma düşüyorsunuz. Onun için polisimizin kullandığı araç ve gerecin en az suçlunun kullandığı araç gereç kadar yeni ve modern olması lazım. Onun için bu araçlar çok önemli.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, araçların devir teslim protokolünü imzaladı. İmza töreni adından Vali Karaloğlu, Tofaş CEO’su Eroldu’na teşekkür plaketi takdim etti. Vali Karaloğlu, devir teslim töreninin ardından Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ile birlikte bindiği araçları yakından inceledi.