Bursa’da, maaşlarında iyileştirme talebiyle otomotiv devi Renault fabrikasının ardından üretimi durduran Tofaş işçileri, fabrikada üretimin başladığı yönündeki söylentilere tepki gösterdi. İşçiler, daha 1 -2 aylık az sayıdaki işçinin korkarak içeri girdiğini ancak kendilerinin eylemi kararlılıkla sürdürdüğünü dile getirdi.

Renault’ta başlayan, Tofaş, Mako ve Ototrim fabrikalarında da devam eden işçi eylemi 7. gününe girdi. Daha önce üretimi durdurma eylemine katılan Coşkunöz fabrikasında işçiler dün itibariyle fabrikalarına girerek üretimi başlatmıştı. Bugün de sabah saatlerinde Tofaş fabrikasında işçilerin eyleme son verdiği yönünde haberler ortaya atıldı.

'İÇERİ GİRENLER YÜZDE 5 BİLE DEĞİL'

Bu haberlere tepki gösteren işçiler, haberleri yalanladı. Tofaş işçilerinden Ozan Güldöken, fabrika yönetiminin sürekli çağrı yapmasına rağmen içeri girmediklerini, eylemi sürdürdüklerini söyledi. Güldöken, "İçeri girenler bir aylık iki aylık işçiler. Ve beyaz yakalılardan imalata sokmuşlar ama imalat yürümüyor. Çünkü hiçbiri bilmiyor. İmalatı bu şekilde yürütemezler. Tofaş’ın üretimi başlattığı haberini yapıyorlar. Ama içeride imalat doğru düzgün gitmiyor. Akşama kadar 10 araç bile çıkartamazlar. İçeri girenlerin oranı çok cüzi, yüzde 5 bile değil yani. Biz kararlılıkla devam edeceğiz, ayrılmıyoruz. Haklı mücadelemizin arkasındayız. Sonu ne olursa olsun. Bu arkadaşlar boşuna beklemiyor yani görüyorsunuz." şeklinde konuştu.

RENAULT’TA EYLEM SÜRÜYOR

Bu arada, Renault fabrikasında da işçilerin eylemi sürüyor. Fabrika önünde ve içeride bekleyen işçiler, gece de bulundukları alandan ayrılmıyor. Çadırlarda kalan işçiler, zaman zaman toplanarak fabrika yönetimine tepkilerini dile getiriyor.