Tokat’ın Niksar ilçesinde 15 gündür kayıp olduğu için aranan ve dün bir arazide ölü bulunan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Çalışkan, memleketi Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Aşağıcumafakılı Köyünde toprağa verildi.

Uzmançavuş Abdullah Çalışkan’ın Sorgun merkez Salih Paşa Caminde kılınan cenaze namazına çalışkan ailesinin yakınlarının yanı sıra Sorgun Kaymakakamı Ali Arslantaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Çalışkan Bingöl'deki görevinin ardından Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı'na tayini çıkması nedeniyle 24 Ağustos’ta ilçede görevine başladığı ve iki gün sonra ailesi ve mesai arkadaşlarının Uzman Çavuş Çalışkan’a ulaşamaması nedeniyle bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı. 15 günlük çalışmanın ardından, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Yücelen Küme evleri bölgesinde tarlaya giden vatandaşlar burada yerde hareketsiz yatan bir kişiyi fark ederek durumu polise bildirdi.

Olay yerine giden polis ve Jandarma ekipleri tarla kenarında yatan ve çürümeye başlamış ceset üzerinde inceleme yaptı. Yapılan otopsinin ve ailesinin vücudundaki bir izden çocuklarını teşhis etmesinin ardından cesedin Abdullah Çalışkan'a ait olduğu belirlendi. Cenazenin yanında bir adet boş kovan ve tabanca bulundu. Cenaze daha sonra otopsi için Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çalışkan’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi Tokat’tan alınarak memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine getirilerek kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Cumafakılı köyü mezarlığında toprağa verildi. Cenazede Uzman Çavuş Çalışkan’ın bazı yakınları fenalık geçirdi.