Bursa’da, 14 yıl oturdukları 20 dairelik apartmanı geri istenen şehit yakını ve gaziler, durumun medyada yer almasının ardından TOKİ ile anlaşmaya vardı. Apartman sakinleri, ayda 73 lira taksitle tapularına kavuşacak.
18 Haziran 2001'de Nilüfer ilçesi Görükle Göçmen Konutları inşası sırasında hayırsever müteahhitler tarafından yaptırıldıktan sonra şehit yakınları ve gazilere tahsis edilen 20 dairelik binada sorun çözüldü. Şehit ve Gazi Apartmanı sakinlerine resmi yazı gönderen TOKİ, evlerin satın alınmasını ya da bir ay içinde dairelerin boşaltılmasını istemişti. Apartman sakinleri, basın aracılığıyla mağduriyetlerini dile getirmelerinin ardından tapularına kavuştu.
1986 yılında askerliği sırasında atılan el bombası sonucu gazi olan apartman yöneticisi Adem Harput, sevinçlerini dile getirdi. Harput, “Aylık 73-74 lira parayla 240 ay faizsiz şekilde ödeme yapacağız. O da bizim için çok memnun edici. Çok memnun kaldık. Devletimizden Allah razı olsun: TOKİ başkanımız çok yardımcı oldu. TOKİ yardımcımız Yasin Acun beye ve Ali Bey’e teşekkür ederiz. Buraya kadar geldiler, dertlerimizi dinlediler, bizleri memnun ettiler.” diye konuştu.
1991 yılında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görev yaparken teröristlerce açılan ateş sonucu gazi olan ve felç teşhisi konulan Mustafa Kan ise getirilen çözümün kendilerini memnun ettiğini söyledi. Sorunun giderildiğini belirten Kan, binanın bazı sorunları için de TOKİ başkanından yardım istedi.
Polis olan eşi 1981 yılında Batman'da şehit düşen Hamide Aybek de, “Ben şehit ailesiyim. Ellerinden geleni yaptılar, tapularımızı veriyorlar. Allah razı olsun.” dedi.