Kırıkkale’nin Yenimahalle semtinde bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutlarındaki bir apartmanın bozulan asansörlerinin yaklaşık 5 aydır yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

EN BÜYÜK DARBE GAZİ'YE

5 aydır problemin çözülmemesi, konutta oturan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Söz konusu sorun en çok 2008 yılında Kuzey Irak’ta yapılan 'Güneş Harekatı'ndan gazi olan Mehmet Aslan Torlak’ı etkiliyor. Tekerlekli sandalyeye muhtaç olan Torlak, eşiyle merdivenlerden inip çıkarken dakikalarca uğraş veriyor. 10 kattan oluşan konutlarda vatandaşlar, erzak, su ve diğer giderlerini ellerinde merdivenlerden çıkartıyorlar. Zaman zaman sel sularına maruz kalan konutlarda bir de asansörün çalışmaması yüzünden TOKİ konutlarının değeri günden güne düşüyor. Bazı TOKİ konutları sakinleri de evlerini şimdiden satılığa çıkartmaya başladı. Çocuklarda asansörün bozulmasından nasibini almış durumda. En büyük eğlenceleri olan bisikletleri çocuklar, 10’ncu kattan ellerde indirip çıkartıyor.

Geçen aylarda ise TOKİ konutlarında bulunan bir bloğunun asansör halatının kopması ile yaralanmalar yaşanmıştı. TOKİ sakinleri valiliğe, milletvekillerine ve yetkililere başvurmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerinden dert yanıyor.

TOKİ bloğunun girişlerine 'Asansörlerimiz TSE tarafından kontrol edilmiş can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğundan ‘Kırmızı etiket’ yapıştırılmıştır. TOKİ tarafından eksikleri giderilip, TSE tarafından ‘Yeşil Etiket’ vuruluncaya kadar kullanıma kapatılmıştır.' yazısı asan konut yönetimi ise TOKİ'ye, valilik ve milletvekillerine durumu bildirmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını savundu.

2008 yılında Kuzey Irak’ta yapılan 'Güneş Harekatı'ndan gazi olduğunu açıklayan Mehmet Aslan Torlak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada asansörlerin bozuk olmasının en fazla kendisini etkilediğini belirtti. Torlak, “Hastaneye ve çarşıya çıkacağım zaman gitmek istemiyorum. Çünkü merdivenlerden inerken ve çıkarken çok yoruluyorum. Ardından uzun süre kendime gelemiyorum. Eşim olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum. Bu ızdırap bir an önce bitsin.” dedi.

Binadan her indiklerinde asansör çalışıp çalışmadığını görmek için düğmeye bastıklarını açıklayan TOKİ konutları sakinlerinden Zehra Ballı, Sibel Duran ve Demet Er, asansörlerin çalışmaması yüzünden büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık 5 aydır asansörlerin çalışmadığını açıklayan Ballı, Duran ve Er, “TOKİ blokları 10 kattan oluşuyor. Evimize malzemelerimizi ellerimizde çıkartıyoruz. Bazı arkadaşlarımız rahatsızlandı ve bel fıtığı oldu. Bu sorun ne zaman bitecek? Çocuklarımız bahçede oynamak istiyor. Fakat bir taraftan yemek ve ev işi yaparken, diğer taraftan sokakta oynayan çocuklarımızı zor takip ediyoruz. Asansörlerin bir an önce yapılıp, yeşile dönmesini istiyoruz.” dedi.