Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Deve Bağırttıran Mevkii’ne yaptırılan TOKİ konutuna 3 gündür elektrik verilmiyor. Elektrikler olmadığı için kaloriferleri de yanmayan TOKİ sakinleri geceyi akrabalarının evlerinde geçirmek zorunda kalıyor. Hastalarını merdivenlerden indirip çıkartıyorlar. Isınmayı ise küçük tüplerle yapıyorlar. TOKİ sakinleri duruma tepki göstererek eylem yaptı.

Yeni Mahalle Bağdat Caddesi üzerinde bulunan TOKİ CS-3 Blok’a 3 gündür elektrik verilmiyor. Kış günü çocukları ile hasta olduklarını belirten apartman sakinleri yetkililerden yardım talep ediyor. Apartmanlarında 40 dairenin bulunduğunu ve herkesin mağdur olduğunu belirten apartman sahiplerinden Zehra Özdemir, "Trafomuzun arızalı olmasından dolayı binamıza elektrik verilmiyor. 3 gündür mağduruz. 3 çocuğum var üçü de hasta yatakta yatıyor. Yetkililerden bize yardım elini uzanmasını bekliyoruz." dedi.

Çocukları akrabalarının evlerine gönderdiklerini ve kendilerinin de geceyi akrabalarının yanında geçirdiklerini söyleyen Halil Özçelik, "Evimize hasret kaldık. Kış gününde 3 gündür tüp ile ısınmak zorunda kalıyoruz." diye konuştu. 3 gündür elektriklerinin olmadığını ve yetkili kurumları arayarak bilgi verdiklerini söyleyen apartman sakinlerinden Ramazan Özçelik da "TOKİ ve TEDAŞ’ı aradık fakat kimse bize yardımcı olmuyor. TOKİ 'suç bizim değil TEDAŞ’ın" diyor. TEDAŞ 'suç TOKİ’nin' ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı'dan bize yardım etmesini istiyoruz." diye konuştu.

"HASTA ANNESİNİ SIRTINDA TAŞIDI"

Elektrikler olmadığı için 100 yaşındaki hasta annesi Şahiner Köstekli’yi sırtında 6’ncı kattan indiren Nihat Köstekli ise "Annem çok rahatsız. Elektrikler olmadığı için asansörlerimiz çalışmıyor. Ben de annemi kontrole götürmek için sırtıma alıp 6 katı indirip çıkarıyorum. Bu devirde elektriksiz kalmamız bizim ne kadar geriden geldiğimizi gösteriyor. Ben yetkililerden bize yardım etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.