TOKİ kura neticeleri il il açıklanacak. Kura çekilişi ne zaman? TOKİ sosyal konut projeleri için açıklama yapıldı mı?

15 Ocak tarihinde son başvurusu alınan sosyal konut projesi için gözler TOKİ kura neticelerinde. TOKİ tarafından yapılan Her Sene 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında vatandaşlar kira öder gibi 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabilecek.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN?

Kurum tarafından yapılan açıklamada kura çekiliş yeri vede programı daha sonra açıklanacağı duyuruldu.

TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman?

1,5 SENE İÇİNCE TESLİM EDİLECEK

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürü yaşatılacağı vede yatay mimari esasıyla inşa yapılacak TOKİ sosyal konutlarına sahip olma şartları, evlerin modelleri, uygulama özellikleri, ödeme ve vadeyle ilgili tüm ayrıntılar belli oldu. Başvuru zamanı da başladığı TOKİ sosyal konut projesinde evlerin 1 ile 1,5 sene içinde teslim yapılacağı duyuruldu.

KURA ÇEKİMİNDE İSE BUNLARA DİKKAT

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul vede Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısı %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura neticesi bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri ve diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Emekli vatandaşlarımıza konut sayısı %25'i kadar kontenjan ayrılacak vede hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir. Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.