Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu Mahallesi Mansuriye mevkii sakinleri mahallenin ortasından geçen atık su nedeniyle sinek ve kokudan evlerinden çıkamaz hale geldiklerini söyledi. Bütün kurumlara başvurduklarını fakat sorunlarına çare bulamadıklarını belirten mahalle sakinleri, Taşucu’nda kanalizasyon borularının döşendiğinin fakat çalıştırılmadığı aktardı. TOKİ konutlarının atık sularının normalde arıtılarak dereye bırakılması gerektiğini belirten vatandaşlar bunun yapılmadığını, pis atık suların olduğu gibi dereye verildiğini aktardı.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Uyguner, “TOKİ’nin arıtması sanırım son yıldır arızalı. Bu pis su sürekli akıyor. Kokunun rezaletin içinde yaşıyoruz. Bunu da kimse çözmüyor kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Yetkililer lütfen görsün bu sorunu. Resmen pisliğin içinde bıraktılar bizi.” diye konuştu.

Ahmet Sarımsakçı ise “Arıtması var diye bir tesis yaptılar, tamamen göstermelik. Yapıldığı günden bu yana saldılar bu suyu. Ben birkaç defa belediyeye gittim ancak sonuç alamadım. Taşucu’nun yer altı kanalizasyon boruları döşendi. Ama pis sular bu şebekeye verilmedi. Bunun bir an önce işler hale getirilmesi.” dedi.
Kadınlar ise evlerde pencereleri açamadıklarını belirten mahalleli kadınlar ise “Pis su akıyor. TOKİ’nin pis suları geliyor, rahatsız oluyoruz. Dışarıya çıkamıyoruz. Açıldığı günden bu yana biz bu kokuyu çekiyoruz. Her yere de başvurduk. Kapıyı pencereyi açamıyoruz, balkonumuza çıkamıyoruz. Zaten yazın sıcak burası balkonda oturmamız lazım çıkamıyoruz. Benim eşim kanser hastası temiz havaya ihtiyacı var. Dışarı çıktığımız zaman maskeyle dolaşmak zorunda kalıyoruz. Hele eşim yani maskesiz dışarıya çıkamıyor. Biz buranın bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Temiz hava istiyoruz. Tamamen kapatılmasını istiyoruz. TOKİ’de de oturanlar rahat. Biz onların pisliğini çekiyoruz.” diye konuştu.