Kayseri’de TOKİ tarafından inşa edilen ve kısa zaman önce işyeri sahiplerine teslim edilen mobilya atölyelerini su bastı. Çatı oluklarının yağmur sularını tahliyede yetersiz kalması üzerine işyerlerine çatıdan su doldu. Mobilya üretimi yapan atölyelerdeki birçok eşya zarar gördü. Bir işyeri sahibi yurtdışına göndereceği mobilyalarının zarar görmesinden dolayı büyük sıkıntı yaşadı.

Kayseri’de aniden başlayan sağanak yağış ve beraberindeki dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şehirlerarası otobüs terminalinin arka tarafı Kuzey Çevre yolu yakınında bulunan Mobilyakent’teki işyerleri de yağıştan olumsuz etkilendi. Kısa süre önce TOKİ tarafından inşa edilen ve sahiplerine teslim edilen işyerlerinde üretim başladı. Ancak çatı oluklarının yetersiz kalmasından dolayı yağmur suları çatının duvar kısmından aşağı aktı. İşyerleri sular altında kaldı. İşyerlerindeki mobilya ürünleri zarar gördü.

Bir işyeri sahibi yağmurla birlikte işyerine çatıdan su dolmaya başladığını belirterek, ürünleri kurtarmaya çalıştıklarını ama mümkün olmadığını söyledi. Zararının büyük olduğunu anlatan işyeri sahibi, yurtdışına göndermek için hazırladığı baza ve diğer mobilya malzemelerinin zarar gördüğünü ve zararını kimlerin karşılayacağını sorguladı. TOKİ adına işyerlerini yapan firma yetkililerinin ise kendilerine yardımcı olmadığını ifade etti.

Mobilyakent’teki bin 100 işyerinden birçoğu aynı sorunu yaşadı. Bazı işyerlerinin boş olması zararı önledi. Ancak işyerlerinin üst kat kısmında çatıdan akan su nedeniyle zarar oluştu.

Öte yandan şehirlerarası terminal binası yanındaki Muhsin Yazıcıoğlu bulvarı girişinde biriken yağmur suyu trafiği olumsuz etkiledi. Araçlar yağmur suyu ile göle dönen yoldan güçlükle geçti.