Zonguldak’ta vefat eden 83 yaşındaki Ahmet Güçlücan’ın sağlığında topladığı 10 bin mavi kapak sayesinde bir engelli vatandaş, tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi’nde düzenlenen programda Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bu yardıma vesile olan merhum Ahmet Güçlücan'a ve oğlu köy muhtarı Musa Güçlücan’a teşekkür etti. Kızılay'ın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Akar, "Birlik ve beraberlik içerisinde elbirliğiyle kongreye gidiyoruz. Türk Kızılayı, dünya ölçeğinde global iyilik örgütü olma yolunda hızlı adımlar atıyor. Şunu gururla söylemek gerekir ki 2014 yılında 24 ülkede 1 milyar liralık yardım hizmetini yerine getirdi. Bu çok önemli. Bu dünyada birçok devletin dahi yapamadığı bir organizasyondur. Suriye sınırında 12 noktada yardım ulaştıran Türk Kızılayı’dır." dedi.

'KEMİK İLİĞİ BANKASI HAYATA GEÇİYOR'

Konuşmasında kemik iliği bankasına da değinen Akar, şunları söyledi: "Bugün gelmiş olduğumuz noktada Sağlık Bakanlığıyla beraber kemik iliği bankası(Türkök) anlamında büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Türkiye’de kemik iliği nakliyle alakalı kök hücreyi sağlayacak vericilerin, donörlerin bağışlarını almaya başladık. Sağlık Bakanlığıyla beraber önümüzdeki günlerde lansman yapmak suretiyle kamuoyuna bunu resmen açıklayacağız. Ama daha şimdiden 40 binin üzerinde donasyonu sağlanmış vaziyette. Bu çok önemli bir göstergedir."

Muhtar Güçlücan da babasının ilerlemiş yaşına rağmen bugünleri görmek için 10 bin kapak topladığını anlattı. Programda Kızılay’a destek veren MFA solunum koruyucu maske firması yönetim kurulu üyesi Fatih Fürtun’a plaket takdim edildi.

Daha sonra 83 yaşında vefat eden Ahmet Güçlücan’ın hayattayken insanlara faydalı olmak için topladığı 10 bin mavi kapak projesi netice verdi. Vefat eden Güçlücan’ın Göbü köyü muhtarı olan oğlu Musa Güçlücan’ın bir süre önce Kızılay görevlilerine teslim ettiği mavi kapaklar sayesinde temin edilen tekerlekli sandalye, zihinsel ve bedensel engelli Huriye Görücü’nün kardeşi Adem Görücü’ye teslim edildi.