İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Adana-Kahramanmaraş karayolunda sürücülere çikolata hediye ederek, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğünün bayram uygulamasına katılan Aşık, sohbet ettiği sürücülerden yorgun ve uykusuz yola çıkmamalarını istedi.

Gazatecilere açıklama yapan Aşık, vatandaşın can güvenliği için bayramda kent genelindeki toplu taşıma araçlarında "sivil" denetim uygulamasına başlayacaklarını söyledi.

- Sivil polisler, toplu taşıma araçlarında

Emniyet Müdürlüğü olarak 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte polislerin uygulamaları artırdığını dile getiren Aşık, şöyle konuştu.

"Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri, yolculuk yapan sürücüleri uyarıcı ağırlıklı uygulama yapıyor. Bayramda farklı bir uygulamayı başlatıyoruz. Sivil memurlarımız vatandaşların can güvenliği için toplu taşıma yapan araçlara binmek süretiyle tedbir yöntemi başlattık. Trafik açısından vatandaşın can güvenliği bizim için her şeydir."

Kentte sürücülerin emniyet kemeri takma oranındaki artışına dikkati çeken Aşık, yol uygulamalarınde ekiplerin kemer, bebek koltuğu ve sürat konularında uyarıda bulunduğunu kaydetti.

Uygulama sırasında ekipler, ailesiyle tatile çıkan bir sürücünün 2 çocuğunu da bebek koltuğunda yolculuk yaptırmasındaki örnek uygulamasından ötürü teşekkür etti.

Sürücüler ise uygulamadan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bu arada, karayolundaki uygulamada polisler sürücü ve yolculara yol güvenliği, emniyet kemeri ve sürat konularına anlatan broşürler verdi. Sürücü ve yolculara bayram dolayısıyla çikolatı ikramında bulunuldu.