Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarının karıştığı kazaları önlemek ve şoförlerin yolcuya karşı hoş olmayan tutum ve davranışlarını tespit etmek için çalışma başlattı.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Amasya’da da ulaşımın kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesini amaçladıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, “Kent merkezinde ve ilçelerimizde yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araçlarında haftanın her günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında trafik polislerimiz tarafından denetimler yapılacaktır.” dedi.
Farklı zamanlarda yaşanan ve toplu taşıma araç sürücüleri ile çalışanlarının karıştığı olumsuz örnekler nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Müdür Artunay, “Çalışmamız da olması muhtemel üzücü olayların önlenebilmesi amacıyla tedbirler alınacaktır.
Bu amaçla denetimci polislerimiz araç içerisinde sivil kıyafetli ve yolcu olarak seyahat ederek kural ihlallerini tespit ederek, kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulayacaklardır.
Araç sürücülerinin trafik kurallarına uymaları, bu konuda tüm topluma örnek davranış sergilemeleri, halkımızın da bu konuda bilinçli olması sayesinde ilimizdeki toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecektir.” diye konuştu.