Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) Ramazan Bayramı nedeni ile şeker toplamak isteyen çocukları ve ailelerini karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı uyardı.

Kırşehir TDP hizmetleri şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeni ile önleyici polislik faaliyetleri kapsamında mahalle mahalle dolaşarak, bayramda şeker toplamak isteyen çocukları ve ailelerini karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı uyararak bilinçlendirme faaliyeti yürütüldüğünü bildirdi.

“Çocukların bayramda şeker toplamaları, Türk toplumunun vazgeçilmez kültürlerinden biridir. Fakat çocuklarımız için açılan her kapı güvenli olmayabilir. Bu nedenle ailelerin çocuklarını kontrol altında tutmaları gerekmektedir. Emniyet teşkilatı olarak amacımız, ailelerin ve çocukların güzel bir bayram geçirmeleri, üzücü olayların yaşanmaması ve mağduriyetlerin önüne geçmektir.” ifadeleri kullanılan açıklamada, uyarı ve önlemler şu şekilde sıralandı:
"- Çocuklarınızı, ebeveynleri, komşuları ve akrabaları haricinde tanımadıkları kişilerin sözlerine itibar etmemelerini ve bu kişilerden bayram şekeri almamaları konusunda uyarınız.
- Çocuklarınızın kendi mevkilerinden ayrılmamaları ve şeker toplamak için gittikleri insanların evlerine girmemeleri konusunda uyarınız.
- Art niyetli kişilerin, tatil dönemlerini ve çocukların sokaklarda, oyun parklarında daha fazla vakit geçirdikleri dönemleri seçtiklerini unutmayınız ve bu dönemlerde çocuklarınızı denetimsiz ve başıboş bırakmayınız.
- Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerle iletişim kurmamaları ve onlardan herhangi bir şekilde yiyecek içecek almamaları gerektiğini öğretiniz.
- Çocuklarınızı yalnız başına dışarıya göndermeyiniz. Oyun parkında oynarken bile gözünüzü üzerinden ayırmayınız.
- Çocuklara kaçırılma durumunda veya birilerinin bir yere yönlendirmeye çalışması durumunda Polis İmdat diye bağırmaları gerektiğini anlatınız.
- Şüpheli herhangi bir olay ya da kişiyle karşılaştığınızda 155 Polis İmdat hattına mutlaka bildiriniz."