Mersin’de katledilen Özgecan Aslan cinayetine Türk Eğitim Sen Sivas Şubesi Kadın Kolları üyeleri tepki gösterdi. Kadın Kolları Başkanı Serpil Dal, “Toplumsal cinnet mi geçiriyoruz” diye sordu?

Türk Eğitim Sen Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Dal, sendikada düzenlediği basın toplantısında “Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın, insan dahi denilemeyecek yaratıklar tarafından katli yüreğimizi dağladı. Bu menfur olayı kınayacak kelimeleri bulabilmek, duygularımızı anlatabilmek mümkün değil. Bu yaşananlar adeta “Toplumda cinnet mi geçiriyoruz?” sorusunu akıllara getiriyor.” dedi.

“Aslında yaşanan bu vahşet ilk değildir. Kadına ve çocuklara yapılan vahşetin ve insanlık dışı tutumun incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekir.” ifadesini kullanan Serpil Dal şöyle devam etti: “Bu ve benzeri insanlık dışı olaylara karışanlara elbette en ağır cezalar verilmelidir. Ama bundan sonraki süreçte kadın ve çocuklarımız başta olmak üzere insanlara uygulanan ve vahşet derecesine varan bu olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bu anlamda eğitim sistemindeki eksiklikler bir kez daha gözden geçirilmelidir. Millet olarak sahip olduğumuz değerler yetiştirdiğimiz nesillere daha iyi aktarılabilse bu durumlar daha az yaşanacaktır. Türk toplumunun özelliklerine ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak zorundayız.”