Türkiye, 07 Haziran'da yapılan 25. Dönem Genel Seçimleri ile kendisini temsil edecek 550 milletvekilini belirledi. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladıktan sonra mazbatasını alıp Ankara’ya gidecek vekiller arasında ilginç isimler de dikkat çekiyor. Daha önce toplumsal olaylarda polisin biber gazı attığı, tazyikli su sıktığı Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) eski Genel Başkanı Rıdvan Turan da Adana’dan HDP adına girdiği seçimi kazanarak Ankara’ya gitmeye hak kazandı.

Partilerinin barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesi vermek gibi bir misyonu olduğunu söyleyen Turan, Parlamento'nun da bu mücadeleyi vermek açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. 13 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi çok yorduğunu ifade eden Turan, “Zira 13 yıldan beri AKP iktidarı Türkiye’yi çok yordu, bugün dostum dediğine yarın düşmanım dedi, maşallah dedikleri 3 gün yaşadı bu siyasetin. Ülkeyi hem içerde hem de uluslararası alanda çok zor durumda bıraktı. Bu tabii iç barışımızı etkiledi, toplum son derece gerildi ve kutuplaştı, cumhurbaşkanı olan bir şahsın bu kadar ötekileştirici ve bu kadar kutuplaştırıcı bir söyleme sarılması gerçekten Türkiye açısından ibretlik bir durum.” dedi.

AKP’NİN AÇTIĞI YARALAR DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İLE SARILACAK

Demokratik bir ülkeyi hep beraber, elbirliğiyle oluşturmanın mümkün olduğunun altını çizen Turan, “Ama öncelikle AKP’nin açtığı yaraların bir rehabilite edilmeye, sarılmaya ihtiyacı var. Bizim de yapmak isteyeceğimiz şey, bu yaraları sarmak için daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla eşitlik taleplerini ve isteklerini yükseltmek olacak. Bunlar zaten SDP’nin de temel paradigmasını oluşturuyor. Parlamento'da buna devam edeceğiz.” diye konuştu.