Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 3 yıl önce meydana gelen göçükte toprak altına kalan ve cesetlerine hala ulaşılamayan 9 işçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde dualarla anıldı.

Kömür havzasında 10 Şubat 2011'de oluşan göçükte yakınlarını kaybeden aileler kadar işçilerin mesai arkadaşları da acı olayın üzüntüsünü yaşıyor.

Maden işçileri her 1 Mayıs'ta göçüğün meydana geldiği alana karanfil bırakıyor. Arkadaşlarına olan görevlerini yerine getiren işçiler, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için dua ediyor.

Maden-İş Afşin-Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta mutluluk ve hüznü bir arada yaşadıklarını söyledi.

Toprak altındaki maden şehitlerinin varlığının kendilerini hüzünlendirdiği dile getiren Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Bugün hem mutlu bir gün yaşıyoruz hem de üzüntülüyüz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kazanın meydana geldiği alanda toplandık. Göçük altında kalan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu bölgede çalışan arkadaşlarımız bu alanda 9 şehidin olduğunu biliyor ve bu durum gerçekten çok acı. Keşke bu göçük hiç yaşanmasaydı da bayramımızı davul zurnayla kutlasaydık. Dokuz şehidimiz burada yatarken bizim için bayramın bir anlamı yok. Her yıl bu alana karanfil bırakıp şehitlerimiz için dua ediyoruz."

 Bölükbaşı, göçük altında kalan işçilerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Göçük alanına anıt mezar yapılması gerektiğini dile getiren Bölükbaşı, buna bazı ailelerin  karşı çıktığını kaydetti.

Sendika olarak anıt mezarın yapılmasından yana olduklarını ifade eden Bölükbaşı, "Çünkü bizlerde bir dua edecek alan istiyoruz. Eğer aileler ikna olursa en kısa zamanda bu alana bir anıt mezar yapılır. Bundan sonra  dualarımızı anıt mezarın başında yapmak istiyoruz" dedi.

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi, 10 Şubat 2011'deki heyelanda ise dozer operatörü Ruşen Demir hayatını kaybetmiş, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı toprak altında kalmıştı.