Edirne’de sulama barajının tünel inşaatında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerden Veli Gök’ün cesedi yaklaşık 17 saat süren çalışmanın sonucunda çıkarıldı.

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 2017 yılında tamamlanması planlanan Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı sulama tünelinin inşaatında dün saat 10.00 sıralarında göçük meydana geldi. Keşan Ovası'nın sulanması amacıyla yapılan tünelin beton kalıplarının indirilmesi sırasında yaklaşık 5 metre derinliğinde yaşanan göçükte 5 işçi toprak altında kaldı.

Olayın hemen ardından bir işçi kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Göçük olayın bildirilmesi üzerine baraj inşaatında çalışan diğer işçiler ve kurtarma ekipleri de bölgeye geldi. AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin çabaları sonucu ilk olarak Eyyüp Çatalbaş çıkarıldı. Onun ardından İlker Karagedik ve Mehmet Taneli de sağ olarak toprak altından çıkarıldı.
İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Toprak altında kalan Veli Gök isimli işçinin kurtarılması için de çalışmalar aralıksız sürdü. 17 saatlik çalışma sonucu gece saatlerinde Gök’ün cesedine ulaşıldı.

İşçi Veli Gök'ün cesedi Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.