Muş’ta 4 nüfuslu ailenin yaşadığı toprak damlı evde göçük meydana geldi. Havaların ısınması ile birlikte Hüseyin Erboğa’ya ait toprak damlı evin zemini kaydı. Evde büyük ölçüde hasar meydana gelirken aile bireyleri ise komşulara sığınmak zorunda kaldı.

Merkeze bağlı Muratpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıllık toprak damlı evde yaşadıklarını belirten Tevrat Erboğa, etkili yağmurdan sonra evlerinin hasar gördüğünü söyledi. Büyük bir gürültü ile uyandıklarını ifade eden Erboğa, “Evimiz yaklaşık olarak 50 yıllık olup sapa sağlamdı. Havaların ısınmasıyla birlikte başlayan yağmurlardan sonra evde çatlaklar olmuştu. Ancak gece evde otururken büyük bir gürültü ile uyandık. Önce deprem sandık sonra bir baktık ki evin damında ve pencerelerin olduğu bölümlerde patlamalar olmuş. Beyim ve çocuklarımla beraber 4 kişi burada kalıyoruz.” dedi.

“KOMŞULARA SIĞINMAK ZORUNDA KALDIK”

Evlerinin hasar görmesi ile eşyalarını üst üste yığdıklarını ve komşularına sığınmak zorunda kaldıklarını kaydeden Erboğa, “Eşim emekli ve 2 çocuğum var. Maddi durumum çok düşük ve zor geçimimizi yapıyoruz. Kirada kalacak durumumuz da yok. İki çocuğum da çalışmıyor ve şu an perişan durumdayız. Ev büyük hasar gördüğü için için de kalamıyoruz, korkuyoruz. Zaten tüm eşyalarımızı evin içinde topladık ve şimdi komşumuzda kalıyoruz. Çalışanımız yok ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zaten tek bir evimiz vardı, çok şükür kimseye muhtaç değildik. Bu duruma düşünce perişan olduk.” diye konuştu.

“BU EVDE ARTIK OTURAMAYIZ”

Evin büyük hasar gördüğünü ve artık kullanamayacaklarının altını çizen Erboğa, şunları ifade etti: “Biz artık bu evde oturamayız. Çünkü her an yıkılabilir. Zaten bugünden sonra sürekli yağmur yağacak ve ev giderek çökecek. Çocuklarımı o evde artık uyutamam ve bilerek tehlikeye atamam. Şu an perişan durumdayız ve devlet büyüklerinin bize yardım etmesini istiyoruz. Bugüne kadar hiç kimseden yardım almadık ve yardım isteyecek durumda da değildik. Ama şimdi durumumuz ortada, çalışanım yok ve çalışan olmadığı için yardım istiyorum. Bir emekli maaşı ile ancak çocuklarımı doyurabiliyorum. Bu soğuk havada ve yağışta ne yapacağım şaşırdım kaldım. Bir diğer isteğim ise sayın belediye başkanımızın bu harabe evi yıkması, başka ne diyebilirim ki?”