Kağıthane’de aşırı yağmurun da etkisiyle, bir binanın önünde toprak kayması yaşandı. Çökme tehlikesi yaşayan binada, vatandaşlar can güvenliği olmadığı gerekçesiyle apartmanı tahliye etti.

Olay Talatpaşa Mahallesi Keskingil Çıkmazı’nda yaşandı. İddiaya göre önünde istinat duvarı bulunmadığı için binanın önündeki toprak kaydı. Toprak kaymasıyla birlikte bina sakinleri de evi hemen boşalttı. Olay yerine polis ekibi ve zabıta geldi. Olayla ilgili incelemeler sürerken vatandaşların da tedirgin bekleyişi sürüyor. Korktukları için dışarı çıktıklarını anlatan bina sakini Feride Karslıoğlu, "Bahçe vardı. Dolma toprak vardı. Yağmur yağdığı için toprak kaydı. İstinat duvarı yok. Evde bir şey yok. Bize eve girmememiz söylendi. Bekliyoruz. Çocuklar ne derse o olur. Polisler belediye ekipleri içeri girmeyin dediler. Zabıtalar gitti herhalde. Çocuklar komşuda. Gelen mala gelsin, cana bir şey olmasın." ifadelerini kullandı.

Alt tarafta evi bulunan bir vatandaş ise zabıtaların inceleme yaptığını ve kendilerinden cevap beklediklerini belirtti. Bir başka kadın ise çocuklarını komşuya bıraktığını gelişmeleri izlediklerini söyledi.