Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinin su sorununu çözmesi için 1.2 milyon liraya yapılan 2 adet su kuyusu ve su şebekesinin çalışmadığını belirten Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, "İlçenin 50 yıllık içme suyu sorununu çözdük diyen eski belediye başkanı Sedat Şanal'ın açılışını yaptığı 9 bin 300 metrelik su hattını arızalardan dolayı çalıştıramıyoruz." dedi.

Saniyede 15 ve 20 litre su kapasitesi bulunun 2 kuyunun açılışının yapılacağı kuyulardan çıkan suyun ana depoya bir türlü aktarılamadığını iddia eden Belediye Başkanı Demirci, "Sedat başkan hayırlı bir iş yaparak hazineden 20 dönümlük bir alan alarak belediyeye kazandırmış. Belediye olarak yarısı İller Bankası' ından hibeli olarak toplam bedeli 1 milyon 200 bin liraya 2 adet su kuyusu ve 9 bin 300 metrelik içme suyu hattını yaptırmış. Yapılan tesisi kullanmıyorlar diye Osmaniye Valiliği'ne bizi şikayet etmiş. Biz göreve geldiğimiz günden beri kuyulardaki suyu bir türlü ana depoya ulaştıramıyoruz. Kuyulardan basılan su bin 500 metre sonra hatta kayboluyor. Bu sıkıntıdan dolayı ilçeye yeni kuyulardan bir damla su veremiyoruz. Su veremediğimiz gibi kullanamadığımız tesisin borcunu ödemek zorundayız." diye konuştu.

'HANGİ AKLA HİZMET ETMİŞLER ANLAMIYORUM'

Su kuyularını neden ana depodan 9 bin 300 metre engebeli bir yere açtıklarını anlayamadıklarını belirten Başkan Demirci, "Ana depo ile açılan kuyunun arasındaki mesafeyi bir türlü anlayamıyoruz. Suyu ana depoya vermek yerine 250-300 metre uzaklıktaki hakim tepeye bir depo yapılsa idi su kot farkından kaynaklı olarak kendi cazibesinden tüm ilçeye verilirdi. Bunu hesaplayan mühendislerin neye hizmet ettiğini anlayamıyorum. Biz su şebekesini kullanmak için en az bir 1 milyon lira ek yatırım yapmak zorunda kalacağız. Birilerinin yaptım-oldu mantığının cezasını bu ülke çekecek diyerek." açıklamasında bulundu.