Yenimahalle Toptancı Sebze Hali esnafı satışların iyi olmadığından dert yanıyor. Toptancı esnafı Murat Görgülü, fiyatların normal seviyede olduğunu ama piyasanın durgun olduğunu söyledi.

Meyve ve sebzede market raflarına göre nispeten fiyatların daha düşük seviyelerde kaldığı toptancılar, satışlardan memnun değil. Yaklaşık 35 yıllık toptancı esnafı Murat Görgülü piyasanın durgun olduğunu, halden mal kalkmadığını kaydetti. Görgülü, “Malzemeler çok geliyor ama kalkmıyor. Satış ağır. Üretim şu anda bollaşmaya başladı. Biber fiyatları düştü ama mal kalkmıyor. Fiyatlar normal. Bir meyvede sıkıntı var şu anda. Havalar iyi olunca meyve de düşer.” dedi.

“BEDAVA MAL VERİYORUZ ALAN YOK”

Bir başka toptancı esnafı da piyasa ölü olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: "Bedava mal veriyoruz alan yok. Ürün bolluğu var ama satış yok. Toptancı olmamıza rağmen yine de iş yok. Ankara’da tüketim yok. Patates fiyatlarının düşmesine rağmen yiyen yok. Şu anda patates toptan 2 lira. Marketlerde 3 lira yine. Yaz meyveleri şu anda düşmekte. Karpuz, kavun fiyatları biraz yüksek, üretim arttıkça fiyatı düşer. Meyvelere talep olduğundan millet yanaşamıyor.”