Mersin’de siddetli yağmur ve rüzgar sonrası Toptancı Hal Kompleksi'ndeki 20 işyerini koruyan çatı büyük bir gürültüyle çöktü. 1 otomobil, 2 TIR ve bir kamyon çöken çatının altında kaldı. Olayın Hal'in fazla kalabalık olmadığı bir saatte meydana gelmiş olması büyük bir faciayı engelledi.

Toptancı Hal Kompleksi H Blok'taki 20 işyerini koruyan ve bir yıl önce demir levha ve saçtan yapıldığı öğrenilen çatı, aşırı yağmur ve şiddetli rüzgar sonrası büyük bir gürültüyle çöktü. 2 TIR, 1 otomobil ve 1 kamyon çöken çatının altında kaldı. Büyük korku yaşayan iş yeri sahipleri kendilerini dışarı attı. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı. Çatının kamyon, TIR ve otomobilin üzerinde askıda kalması ve olayın insanların çok yoğun olmadığı bir saatte meydana gelmesi olası bir faciayı engelledi.

Mersin Meyve ve Sebze Toptancı Tüccarlar Derneği Başkanı Şirin Özdemir, çökmenin çatının altında direk olmamasından kaynaklandığını söyledi. Özdemir, "Direk olmayınca ve aniden yağmur gelince 18 iş yerinin çatısı çöktü." dedi.

Bu sırada iş yerinden çalışanlardan yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Bir kişi, olayın insanların fazla olmadığı saatte olmasının faciayı engellediğini kaydetti.