Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatması konusunda yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız tam bir müşteriydi. Para kaynağı görülüyordu. Bizim dönemimizde, dershaneye giden öğrencilere kafası çalışmayan öğrenciler gözüyle bakardık.” dedi.

Aydın’da denetimler sonucunda temizliğin sembolü olan beyaz bayrak alan okullara teslim töreninde konuşan Töre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın en büyük tarihî kararının dershaneleri kapatmak olduğunu söyledi. Töre, “Dershanelerin son dönemlerindeki hizmetlerinden inanılmaz rahatsızdık. Çocuklarımız tam bir müşteriydi. Para kaynağı görülüyordu. Hizmet kalitesi konusunda çok da sıkıntı vardı. Bakanlığımız, en doğru kararı almıştır. Siz kendi dönemlerinizi hatırlayın. Ben dershaneye hiç gitmedim. Bizim dönemimizde, dershaneye giden öğrencilere kafası çalışmayan öğrenciler gözüyle bakardık. Yani üniversiteyi kazanmak için dershanelere gitmek şart değildi. Son zamanlarda farklı yönlendirmelerle sanki üniversite kazanmak için birebir dershanelerin şart olduğuna dair insanlarda algı oluşturuldu.“ dedi.

Dershanelerin görevini üstleneceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Töre, “Biz Aydın Valimiz'in verdiği katkıyla dershanelerin yapacakları görevleri bizzat üstlenerek, hiçbir öğrencimizi müşteri gözüyle görmeksizin, bir lira dahi katkı almaksızın, tamamen devletin ve valiliğimizin imkanlarıyla ağustosun 20'sinden itibaren sistemi başlatıp eğitmeye ve hak ettikleri, hayal ettikleri noktalara taşımaya hazırız. Okullarımız en aktif duruma gelerek, eğitimin niteliğini var olduğundan daha üst noktalara taşıyacaklardır.” dedi.