Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat sektöründe son yıllarda ahşap eve olan ilgi de her geçen gün artıyor. Betonarme daireler 130 bin liradan başlayan fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunulurken sadece 20 günde inşa edilen ahşap evler ise 70 bin liradan alıcı bekliyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluşun desteğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı'nda firmalar dikkat çekmek için ilginç tasarımlarını sergiliyor. Balıkesir’in Edremit ilçe merkezli bir ahşap firmasının yaptığı iki katlı ahşap ev fuarın ilgi çeken ürünlerinden oldu.

YANGINLARDA RİSKİ DAHA AZ, ÇAMURLUK GİBİ HASAR GÖRERN YERİ DEĞİŞTİRİRSİNİZ

Ahşap evlerinin yüz yıla kadar ömrünün olduğunu belirten firma sahibi Hidayet Özçelik, “Ahşaba ilgi yıllardan beri süregelen ata geleneği olduğu için çok iyi. Sağlıklı, depreme karşı dayanıklı, son çıkan ürünlerle ahşabın dayanıklılığı 100 yıla kadar yükseldi. Yangına dayanıklı malzemedir. Beton evlerde yangın olduğu zaman bütün evin yıkılması lazım ama bu binalarda sadece arabanın çamurluğunun çarpılması gibi değiştirmişsin gibi sadece bir tarafını değiştirerek o hatayı telafi edebilirsiniz. Ahşap evlerin metre kare fiyatları 800 lira ile bin 500 lira arasında değişiyor. Bir evin fiyatı 70 bin ile 150 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Ahşap evler, belediyelerin verdiği imar izni kapsamında inşa edilebiliyor” dedi.

20 GÜNDE AHŞAP EV YAPILIR

Türkiye’de ahşap ev imal eden firma sayısının oldukça az olduğunu belirten Özçelik, Azerbaycan, Irak ve Yunanistan gibi ülkelere ahşap ev ihraç ettiklerini söyledi. Fuarda sergiledikleri iki katlı evin banyo, mutfak ve üç odadan oluştuğunu belirten Özçelik, 65 metre karelik evin 70 bin liradan satıldığını kaydetti. Özçelik, ahşap bir evin sadece 20 günde inşa edilebildiğini açıkladı.