Mersin merkez Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren görüşmeler sonucu bir yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toroslar Belediyesi’nde görevli 158 işçiyi kapsayan sözleşme ile işçilerin sosyal haklarında iyileşmeler sağlanırken, maaşlarına da yüzde 12,5 zam yapıldı.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye- İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler ve belediye personeli katıldı. İmza töreni öncesinde konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, personele günün şartlarında ve belediyenin imkanlarını göz önünde bulundurarak en iyi zammı verdiklerini söyledi. 11 yıllık görev süreleri içerisinde Toroslar’da yaşanan değişim ve gelişime katkı sunan personeline teşekkür eden Başkan Hamit Tuna, “Sendika başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde alın teriyle ve emeğiyle çalışan işçi arkadaşlarımızın maaşlarını daha sağlıklı bir şekle getirebilmek amacıyla eşit belediyeler içerisinde en iyi zammı verdiğimize inanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla her gün daha da gelişen Toroslar, Mersin’in en büyük merkezi konumuna geldi. Bu bir ekip işi. Gelecek yıllarda yapacağımız çalışmalarla bu gelişmenin daha da katlanacağına inanıyorum. 11 yıldır Toroslar’da hayata geçirdiğimiz hizmetlerde büyük emeği olan tüm personelimizle gurur duyuyor, toplu iş sözleşmesinin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Belediye- İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez de, toplu iş sözleşmesinin sonuçlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya 11 yıldır toplu iş sözleşmelerine gösterdiği hassas yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez sözleşmeyi akit altına alırken, bir belediye işçisi de çalışma arkadaşları adına Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.