Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde torunuyla bankadan 300 bin lira para çeken yaşlı adam, bir kişi tarafından kapkaça uğradı. Zanlının arkasından koşan torunun, olayı kendisinin tezgâhladığı ve lüks bir araç alınca yakayı ele verdiği öğrenildi.

Olay, 13 Ocak tarihinde Yenimahalle ilçesi Ragıp Tüzün Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın önünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, 79 yaşındaki Mehmet A., maddi sıkıntı yaşayan oğluna yardım etmek için bankadaki parasını çekmek istedi. Mehmet A.’nın torunu Sefa A.’da yaşlı adamla gitmek istedi. Birlikte bankaya giden ikili 350 bin lira para çekti. Yaşlı adam 50 bin lirayı üzerine alırken, 300 bin lirayı da poşete koyup torununa verdi.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bir süre sonra bankadan çıkan ikili, cadde üzerinde kapkaça uğradı. Torunun elindeki para dolu poşeti alan bir kişi hızla buradan uzaklaştı. Zanlının peşinden koşan Sefa A. bir süre sonra geri dönüp, şahsı elinden kaçırdığını dedesine anlattı. Dede-torun daha sonra karakola gidip şikâyette bulundu. İhbar üzerine emniyet güçleri söz konusu olayı soruşturmaya başladı. Bölgedeki kameraları inceleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kapkaç yapan kişinin Bilal A.(28) olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmalarda Bilal A.'nın kapkaç mağduru Mehmet A.'nın torunu Sefa A.'nın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmanın ardından savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, torun Sefa A.’nın evine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Sefa A., arkadaşları Halil İbrahim Ü. ile Bilal A. bu adreste, onlarla bağlantılı olan N.C., A.T., E.S.K. N.K. ile Ş.O. ise başka adreslerde gözaltına alındı. Sorguya alınan torun ve arkadaşları olayı tezgâhladıklarını emniyette itiraf etti. Organize ettikleri kapkaç olayından sonra bağ evinde buluşan zanlılar 300 bin lirayı aralarında paylaştı. Sefa A.'nın, akrabası N.C. adına 130 bin liraya 2008 model lüks cip aldığı, kapkaç yapan arkadaşı Bilal A.'ya 25 bin, lüks cip almasına aracılık yapan A.T.'ye 20 bin lira verdiği belirlendi.

Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden torun Sefa A., Halil İbrahim Ü. ve Bilal A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.