Muğla’nın Fethiye ilçesinde ATV araçlarıyla yapılan safari turları yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Deniz, kum güneş üçlemesinden sıkılan 7 bin kişi, ATV araçlarla tozlu topraklı yollarda safari yapıyor.

Fethiye'de ATV araçları ile dar, tozlu ve taşlı patikalardan geçilerek yapılan ‘Quad Safari’ turları, turistlere adrenalin dolu bir gün geçirme fırsatı sunuyor. Haftanın her günü yapılan turlara İngiliz, Rus ve Hollandalı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşık 15 kilometre mesafe kat edilen Quad Safari turu, 2 saat sürüyor. Turun fiyatı ise 50 ile 80 TL arasında değişiyor. Quad Safari turlarına yılda yaklaşık 6 bin turist katılıyor.

Tur öncesi ATV araçlar hakkında bilgi alan katılımcılar gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra tura başlıyor. ATV araçlarla Kayaköy’ü gezen turistler daha sonra Af Kule Manastırı yakınlarında çam ağalarıyla kaplı ormana giriyor. Turistler dar, tozlu ve taşlı orman yollarında doğa ile baş başa adrenalin dolu bir gezinti yapıyor. Parkur üzerindeki engellerden geçtikten sonra, küçük tepelerden inen turistlerin heyecanı yüzlerine yansıyor. Tur sırasında ATV araçlar konvoy halinde hareket ederken konvoyun başında ve sonunda güvenlik için ATV araçlı rehberler bulunuyor.

Turun son bölümünde ise turistler Gemile Koyu, St. Nicolas Adası ve dünyaca ünlü paraşüt merkezi Babadağ’ı görebilecekleri bir tepede mola veriyor.

Quad Safari Turu rehberi Fadıl Küçüktır, turistlerin tarih ve doğayla baş başa heyecan dolu bir gün geçirmek için turlara katıldıklarını söyledi. Turlara bir kere katılan turistlerin devamında Fethiye’ye her gelişinde bu turlara katılmak istediğini anlatan Küçüktır, bunun sebebi olarak ise alınan heyecanı gösteriyor. Kalabalık grupların kontrolünün zor olduğunu aktaran Küçüktır, güzergâhın aynı olmasını karşın bazı turistlerin bu tura tekrar tekrar katıldıklarını kaydetti.

Tura katılan İngiliz Jesica Thames, Quad Safari’nin çok eğlenceli ve güzel olduğunu söyledi. Dar ve taşlı yollardan geçtiklerini aktaran Thames, tura tekrar katılmak istediğini dile getirdi. İlk defa ATV araç sürdüğünü belirten Tolga Akbaş ise ATV safari turlarının eğlenceli olduğunu belirtirken, herkese tavsiye etti.