Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği onur mücadelesi ile ''Kahraman'' unvanı alan Kahramanmaraş'ın, 2013 yılında 1 milyon 63 bin 174 kişilik nüfusuyla hızla kalkınan, kendini yenileyen Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğini ifade etti.
     Kahramanmaraş'ın, önümüzdeki dönemde hızlı kalkınmasını tamamlayarak göç veren değil, göç alan bir konuma geleceğini vurgulayan Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Her şehrin kendine özgü kültürel iklimi vardır. Kahramanmaraş'ın en önemli özelliği bayrak sevgisi, vatan sevgisi ve özgürlük aşkıdır. Bu hasletlerin en canlı olarak yaşandığı dönem ise Milli Mücadele yılları olmuştur. Kahramanmaraş, vermiş olduğu onur mücadelesi sebebiyle 7 Şubat 1973 tarihinde 'kahraman' unvanı ile onurlandırılmıştır. Bu onurun veriliş yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.''
     Osmanlı Devleti sonrasında Kahramanmaraş'ın ilk olarak İngilizler tarafından işgal edildiğini anımsatan Pakdil,kenti işgal eden İngiliz ordusunun Hintli Müslümanlardan oluşmasının da çok acı veren bir durum olarak tarihte yerini aldığını ifade etti.
     Bir acı olayın da Fransızların işgalinde yaşandığını anlatan Pakdil, ''Fransızlar 29 Ekim 1919'da Kahramanmaraş'ı işgal ederken, ordunun yarısı Cezayirli Müslüman askerlerden oluşuyordu. Emperyalist güçler bizleri kırdırırken bile Müslüman askerleri kullanıyordu'' ifadelerini kullandı.
     Pakdil, aradan geçen 93 yıla rağmen o günün kahramanlarını unutmadıklarını ve onları bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti.