Türkiye Petrolleri’nin(TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPIC)'de çalışan yaklaşık 100 işçi, iş akitlerinin feshedileceğini ileri sürerek 3 gün önce eylem başlattı. Yerden metrelerce yüksekteki petrol üretim kulesinde, kavurucu güneşin altında 3 gündür eylemlerine devam eden işçiler, sorunlarının çözümü için yetkililerden destek bekliyor.

İşçilerin, kavurucu sıcağa rağmen başlattıkları eylem alanına basın mensupları alınmadı. TP site alanına girişlerde ise yoğun güvenlik önemleri dikkat çekti. İşçiler seslerini kendi cep telefonlarıyla çektikleri görüntü ve fotoğraflarla basın mensuplarına ulaştırmaya çalışıyor. İşçilerden Muhammet Yavuz, 3 gündür eylem yaptıklarını belirterek, aç susuz bir şekilde direndiklerini kaydetti.

'İFTAR VAKTİ BİZE YAPILANLARI YAHUDİLER BİLE YAPMAZ'

Dün gece polisin kendilerine sert müdahalede bulunduğunu ifade eden Yavuz, "Dünkü yapılan şeyleri Yahudiler bile yapmaz. İsrailliler bile yapmaz. İftara, ezanın okunmasına 1 dakika kalmış, hepimiz iftarı beklerken baskın yaptılar, iftarımızı açamadık. Bunların yaptığı vicdansızlık, imana sığmaz. Bunları kimse yapmaz, biz burada ekmeğimizin peşindeyiz, vatan haini değiliz ki polis zor kullandı." dedi.

'SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VEREN VEKİLLER, BAKANLAR NEREDE?'

Bir arkadaşlarının plastik mermi ile yaralandığını anlatan Yavuz, şunları kaydetti:
"Bir arkadaşımız yaralandı, 8 arkadaşımız da gözaltına alındı. Bugün burada yaptığımız suç değil, biz hakkımızı arıyoruz. Bu Ramazan ayında bu demirlerin üstünde 50 metre yükseklikte olmamın nedeni ne olabilir? Ben ekmeğimin peşindeyim, buradaki bütün arkadaşlarım da ekmeğinin peşinde. Bizim amacımız kamunun malına zarak vermek değil. Ya da başka bir sorunumuz yok. Bütün vekiller, bakanlar seçimden önce bize verdikleri sözü niye yerine getirmiyorlar? Bize bir söz verdiniz, sözünüzün arkasında kalın. Bize dediler ki 'çalışın hakkınızı vereceğiz'. Çalışın çalışın, bir sene oldu. 'İşinizi olmuş bilin'. Biz nankör olduk, edepsiz olduk, terbiyesiz olduk. Bizim bir suçumuz yok ki biz ekmeğimizin peşindeyiz."