Trabzon’da 2009 yılında başlayan ve 5 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanan doğalgaz çalışmaları, önce 2015'e, şimdi de 2017 yılı sonuna ertelendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapılan çalışma programlarına göre, Trabzon’un doğalgaz hizmetinin muhtemelen 2017 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Trabzon’da, özellikle kış mevsiminde yaşanan hava kirliliğine çare olacağı söylenen doğalgaz çalışmaları adeta yılan hikâyesine döndü. Temsili olarak ilk kazması 2007 yılında vurulan, ancak fiili çalışmaya 2009 yılında başlanan şehre doğalgaz verme çalışmalarının 5 yılda (2014) tamamlanacağı açıklanmıştı. Ağır aksak devam eden çalışmalar nedeniyle şehre doğalgaz verme işlemi 2014 yılında bitirilemedi. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önceki yıllarda yaptığı açıklamalarda, şehrin tamamına doğalgazın verilebilmesinin 2015 sonuna sarkabileceğini belirtmişti. Gümrükçüolu, geçtiğimiz yılki bazı beyanatlarında ise bu sürenin daha da uzayabileceği uyarısında bulunmuştu. Gümrükçüoğlu, bugün yaptığı açıklamada da bu sürecin 2017 yılı sonunu bulabileceğini söyledi.

İlgili firma yöneticileri ile bugün makamında değerlendirme toplantısı yaptıkları bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Doğalgaz programı süratle devam etmektedir. Şu an itibariyle 58 bin konuta ulaşıldı ve abone olma oranının yüzde 50’yi geçtiğini sevinerek öğrendim. Vatandaşlarımızın bu yüzde 50’yi yüzde 100’e çıkartmalarını istirham ediyorum. Daha güzel, temiz ve güzel bir şehirde yaşamamız için doğalgaz gelen yerlerde vatandaşımızın bu sosyal sorumluluk bilinci ile abone olmalarını istirham ediyorum.” dedi.

Bu yılki doğalgaz programıyla ilgili bilgi veren Gümrükçüoğlu, şu ilginç ifadeleri kullandı: “Ümidimizin 50 bin metre değil, 80 bin metre olduğunu belirtmek istiyorum. Yıl sonunda sorulduğunda bunun belki 80 bin metreye ulaşamamış olduğunu ama bizim ümidimizin ve gayretimizin bu yolda olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu çalışma programıyla birlikte engebeli arazimizin, karayolları yönetmeliklerine göre sıkıntılı olan yerlerdeki hatları dikkate alarak ve yolları tarafımıza devralarak, bu arada da Akçaabat’a geçişi bu sene içerisinde sağlamaya gayret ederek, Yomra’ya doğru da plan ve programımızı yapmaya çalışarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Muhtemelen yapılan çalışma programlarına göre 2017 yılı sonunda Trabzon’un doğalgaz hizmetini tamamlamayı çalışıyoruz. Bu çalışma sırasında organize sanayi bölgelerine ulaşmak da yine ikinci bir adım olarak programımız içinde yer almaktadır.”