Toplumu uyuşturucu konusunda bilinçlendirmek ve uyuşturucu tacirleri ile mücadele amacıyla kurulan Narkotim ekipleri göreve başladı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan Narkotim ekiplerinin tanıtımı amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Vali Abdil Celil Öz, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucu maddeyle mücadelenin çok önemli bir faaliyet alanı olduğuna dikkat çekti. Öz, hem uyuşturucu kullanımını, satışını ve dağıtımını önlemek, hem de bu illete bulaşanların tedavi edilip topluma kazandırılması için önemli çalışmaların bulunduğunu söyledi. Özellikle okul önlerinde çeşitli tedbirler aldıklarını anlatan Öz, “Gençlerimizin sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız ve bu illete bulaşanların da tedavisi ve topluma kazandırılması konusunda bütün birimlerimizle ve kurumlarımızla el birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ise Narkotim Projesi kapsamında 3 ilin pilot olarak seçildiğini belirterek, bu çerçevede İstanbul ve Samsun'un, ardından Trabzon'da 30 polisin görev yapacağı Narkotim ekibini oluşturduklarını ifade etti. Köksal, 12 timden oluşan söz konusu personelin göreve başlamadan önce 2 haftalık bir eğitimden geçirildiğini belirterek, ekiplerin göreve başlamasıyla kentte uyuşturucu konusunda daha verimli ve kesin sonuç alacaklarını umut ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Emniyet Müdürü Köksal ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit kurdele kesilerek Narkotim ekipleri göreve başladı.