ÖSYM tarafından açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Trabzon'da derece yapan öğrencilerin adresi değişmedi. Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Zaferfen Dersanesi öğrencisi Kerem Serdar Ecevit, YGS'deki tüm dallarda Trabzon 1’ciliğini elde etti. Ecevit, YGS-1'de Türkiye 99.su, YGS-2'de Türkiye 129.su, YGS-3'te Türkiye 180.si, YGS-4'te Türkiye 153.sü ve YGS-6'da da Türkiye 133.sü oldu.

Öte yandan Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları öğrencilerinin tümü yüzde yüz başarı göstererek YGS’yi kazandı. Ayrıca sınava giren öğrenciler; ilk 1000'de 36, ilk 5000'de 107 ve ilk 10000'de de toplam 180 derece elde etti.

Özel Alparslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fikret Dokumacı, elde edilen başarının uzun emekler sonra kazanıldığını söyledi. Özellikle son 10 yılda eğitimde Trabzon'da bir marka haline geldiklerini dile getiren Dokumacı, "Hem TEOG, hem YGS, hem de LYS'de çok önemli başarılar elde ediyoruz. Bu başarı tamamen Trabzon'un ve Trabzon halkınındır. Bizler burada eğitim alanında yapılması gerekenleri yapıyoruz. Fedakar öğretmenlerimizin üstün gayretleri, öğrencilerimizin ders disipline içerisinde olmaları ve ailelerin destekleri sonucu başarı da kaçınılmaz oluyor. Bu yılkı YGS sınavında da Kerem Serdar adlı öğrencimiz, Trabzon adına önemli bir başarıya imza atmıştır. Elde edilen başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz." dedi.

YGS’nin artık geride kaldığına dikkat çeken Dokumacı, "Şimdi öğrencilerin önlerinde kendilerini biraz daha zorlayacak LYS var. Öğrencilerimizin LYS’de de Trabzon'un yüzünü güldüreceklerini ve derecelerini daha yukarılara taşıyacaklarına inanıyoruz." diye konuştu.